Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok mandarínka v čokoláde

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mandarinky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • Tmavá piškóta:
  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli do bielok
  • Bledá piškóta:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli do bielok
  • Čokoládový krém:
  • 2 čokoládové pudingy
  • 1 lyžica kakaa
  • 3 lyžičky masla
  • 3 šálky mlieka
  • 6 lyžíc cukru
  • Mandarínková vrstva:
  • 600 g bieleho naturálneho jogurtu
  • 1 prášková želatína
  • cukor podľa chuti
  • 4 plechovky mandarínok (1 ks cca 400 g)
  • čokoládová poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 1 lyžička masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom priáme cukor a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom vmiešame žĺtka jeden p druhom a nakoniec múku s práškom do pečiva zamiešame ju len zľahka..

2. Krok

Cesto vylejeme na plech 25 x 35 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 22 - 25 minút.Pečieme bez ventilátora.Po upečení necháme vychladnúť.

3. Krok

Tmavú piškótu pripravíme tak isto len s tým že d zmesi muky a prášku do pečiva vmiešame aj kakao.Upečieme a necháme vychladnúť..Po vychladnutí z oboch piškót odstránime papier na pečenie.

4. Krok

Jednu z plechovíc mandarínok si scedíme ..

5. Krok

2 šálky mlieka s cukrom a s maslom si dáme variť.V poslednej šálke mlieka si rozmiešame čokoládové pudingy..Keď sa mlieko začne variť zalejeme pudingom a uvaríme hustý krém.Krém necháme asi 15 minút trochu vychladiť a potom pudingom prelejeme bledú piškótu a zarovnáme..Poukladáme po povrchu mandarínky a prikryjeme tmavou piškótou.Jemne ju pritlačíme..

6. Krok

Teraz si otvoríme ďalšiu plechovku mandarínok, scedíme ich a šťavou pokropíme trochu tmavú piškótu.

7. Krok

Zákusok dáme do chladničky nech sa puding dobre ochladí ..

8. Krok

Želatínu si namočíme do trochy mandarínkovej šťavy a necháme ju napučať..Potom ju zahrejeme .Otvoríme si zostávajúce mandarínky a scedíme ich..Jogurt si dáme do misky pridáme zahriatu želatínu a premiešame podľa chuti pridáme aj cukor..Potom vmiešame 3/4 mandarínok a premiešame.Hmotu dáme do chladničky nech mierne zatuhne a potom ju natrieme na tmavú piškótu, a zarovnáme.Vložíme nazad do chladničky a necháme úplne zatuhnúť najlepšie na niekoľko hodín.

9. Krok

Keď je jogurtová vrstva dostatočne tuhá poukladáme na povrch zbytok mandarínok , roztopíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli a pomocou malej lyžičky prekvapkáme povrch zákuska.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1234 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.