- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kocky s medom a s vlašskými orechmi
Kocky s medom a s vlašskými orechmi
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 9 vajec
- 100 g medu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo 2 vanilkové cukre
- citrónová kôra
- 150 ml vody
- 85 g práškového cukru
- 375 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 75 g masla
- štipka soli
- Čokoládová poleva:
- 300 g cukru
- 400 ml vody
- 60 g kakaa
- 80 g masla
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 300 g mletých orechov na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme vodu, med a citrónovú kôru a zahrievame kým sa med nerozpustí.Potom odstavíme a pridáme vanilku a maslo..Necháme vychladnúť..
2. Krok
Oddelíme si vajcia , žĺtka od bielkov ..Biela vyšľaháme so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh..
3. Krok
Žĺtka pridáme k medovej zmesi a vyšľaháme ich metličkou..
4. Krok
Rúru si predhrejme na 180°C a pripravíme si plech 30 x 40 ktorý si vyložíme s papierorm na pečenie.
5. Krok
K žĺtkovej hmote prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame drevenou vareškou kým sa všetko neprepojí..Potom v dvoch krokoch primiešame vyšľahané bielka..Všetko premiešame zľahka kým sa cesto nepojí , a vylejeme ho na pripravený plech..
6. Krok
Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalších 10 - 12 minút...
7. Krok
Hotovú piškótu preklopíme a stiahneme papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
8. Krok
Glazúru si pripravíme tak, že do väčšieho hrnca si dáme cukor a kakao a premiešame na sucho..potom vlejeme vodu pridáme štipku soli a vanilku.Dáme na strednom plameni zahriať a stále miešame.Keď sa všetko zahrejeme pridáme maslo a ďalej zohrievame..Všetko sa musí spojiť do akejsi polevy, potom stiahneme z plameňa a necháme mierne vychladnúť.Zmes by mala byť teplá ale nie horúca..
9. Krok
Orechy na obaľovanie osmažíme na suchej panvici a potom zomelieme..
10. Krok
Vychladnutú piškótu nakrájame na kocky cca 5 x 5 cm a namáčame do čokoládovej glazúry.Nesmiete ich dlho máčať veľa by sa napili a potom ich obtrieme vidličkou alebo nožom a ihneď obaľujeme v orechoch...Hotové ukladáme na tácku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
982 videní