- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dvojčokoládové kocky
Dvojčokoládové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Cesto 4 x:
- 3 bielka
- 1 žĺtok
- 3 lyžice cukru
- 3 lyžice pražených mletých orechov (vlašské alebo lieskové)
- 1,5 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- Ganache:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 300 g čokolády na varenie
- 200 g bielej čokolády
- Krém:
- 8 žĺtkov
- 10 lyžíc cukru
- 10 lyžíc Gustinu alebo zlatého klasu
- 1 liter mlieka
- 200 g bielej čokolády
- 250 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Príprava cesta: Vyšľaháme si bielka s cukrom..pridáme žĺtok..Premiešame..Potom vmiešame orechy s múkou s práškom do pečiva a s kakaom..Miešame už len stierkou alebo vareškou..Cesto vylejeme na plech 24 x 26 vyložený s papierom na pečenie ..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút..Upečieme takto ešte 3 piškóty.Piškóty preklopíme po upečení a odstránime papier..Necháme úplne vychladnúť..
2. Krok
Príprava ganache: zahrejeme si smotanu a potom ňou prelejeme obe nalámené čokolády v miske..Chvíľu počkáme a potom dohladka vymiešame.Takto necháme úplne vychladnúť..
3. Krok
Krém si pripravíme tak, že vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme škrob a trochu mlieka ..Ostatné mlieko dáme variť potom vmiešame škrobovo žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding.Do horúceho pudingu pridáme nalámenú bielu čokoládu , rozmiešame do hladka a necháme úplne vychladnúť..
4. Krok
Potom vyšľaháme maslo a zašľaháme do neho vychladnutý krém.Krém ktorý nám vznikol si rozdelíme na 4 časti..
5. Krok
Plát piškóty natrieme najskôr polevou, a potom navrstvíme krém..prikryjeme druhým plátom piškóty a takto opakujeme..
6. Krok
Dozdobíme podľa fantázie...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
634 videní