Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špaldové žemle

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spaldove zemle.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 16
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 320 g špaldovej múky
  • 300 ml minerálky
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 3/4 balíčka sušeného droždia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešam múku s droždím, cukor soľ a minerálku..Vymiesime hladké cesto ktoré necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť..

2. Krok

Po nakysnutí na pracvnej doske znovu cesto premiesime a a vytvoríme 16 malých bochníkov.. Bochníky poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a necháme 30 minút kysnúť..Potom každý bochník v strede trochu do kríža nerežeme.Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° po dobu asi 30 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3937 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.