- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Evine Jablko
Evine Jablko
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 150 g margarínu alebo masla
- 1 šálka (220 ml ) práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1,5 šálky polohrubej múky
- Tmavé cesto:
- 150 g margarínu alebo masla
- 1 šálka cukru
- 3 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice vody
- 1,5 šálky polohrubej múky
- Krém:
- 1 šálka mlieka
- 0,5 šálky cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 vajce
- 200 g masla
- Jablková vrstva:
- 1 kg jabĺk
- 6 lyžíc cukru
- 1 lyžica vanilkového pudingu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto..Postup pri svetlom aj pri kakaovom bude podobný..Najskôr si vyšľaháme maslo s cukrom do peny.Potom k maslu prišľaháme vajcia jedno po druhom a za každým poriadne premiešame.Nakoniec k cestu primiešame múku s práškom do pečiva.v prípade tmavého cesta aj kakao a na záver trochu vody..
2. Krok
Plech na pečenie cca 20 x 20 si vyložíme s papierom na pečenie ..Obe cesta si rozdelíme na tri časti..Budeme piecť tri piškóty..Najskôr na plech nalejeme svetlé cesto naň cesto tmavé a zavírime vidličkou..Toto urobíme tri krát a upečieme tri pláty ..pečieme pri 180°C vo vyhriatej rúre asi 15 - 20 minút.Skontrólujeme špáradlom..Upečené piškóty necháme vychladnúť.
3. Krok
Krém si pripravíme tak, že si dáme variť mlieko ..odložíme si z neho 2 lyžice a tie vyšľaháme s vajíčkom cukrom a lyžicou múky..keď sa mlieko varí zavaríme vajíčkovú zmes a uvaríme hustejší puding..Ten necháme vychladnúť na izbovú teplotu..
4. Krok
Vyšľaháme si maslo do peny a potom k nemu po lyžiciach primiešame vychladnutý puding..Šľaháme kým krém neje nadýchaný..
5. Krok
Jablkovú vrstvu pripravíme tak, že si šúpeme jablká a nastrúhame ich na hrubom strúhadle..Jablká dáme do hrnca , pridáme k nim cukor ak máte radi môžete pridať aj škoricu a na miernom ohni povaríme..Medzitým si v troche vody rozmiešame kukuričný škrob (zlatý klas) a ním jablkovú zmes zahustíme..Takto necháme vychladnúť..
6. Krok
Prvý plát piškóty potrieme polovicou krému , potom nanesieme polovicu jablkovej vrstvy a prikryjeme druhým plátom piškóty..Zas zopakujeme postup krém a jablková vrstva a prikryjeme tretím plátom piškóty..takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..Podávame buď to len trochu posypaný s práškovým cukrom, alebo s vyšľahanou šľahačkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
827 videní