- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Trubičkový zákusok
Trubičkový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 7 bielkov
- 7 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice oleja
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 g nahrubo nasekaných mandlí alebo orechov
- Krém:
- 7 žĺtkov
- 600 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice hladkej múky
- 6 lyžíc cukru
- 250 g masla
- 3 lyžice nutelly
- 300 g vanilkových trubičiek ( z Lidla)
- 300 g kakaových trubičiek (z Lidla)
- Na ozdobenie :
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli..Potom k bielkam pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh..Pridáme olej, potom múku s práškom do pečiva.Vmiešame len zľahka s varechou alebo so stierkou zhora nadol.
2. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie 25 x 35 a na dno plechu rozsypeme nasekané mandle alebo mandľové lupienky..Ak chcete môžete použiť aj nahrubo nasekané orechy.Na tie potom dáme snehové cesto a rozotrieme ho po celom plechu.
3. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 15 - 20 minút..Na ešte horúcu piškótu rozotrieme nutellu..
4. Krok
Pripravíme si krém..Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny..Potom vmiešame mlieko a pudingový prášok s múkou.Ostatné mlieko dáme variť a potom zavaríme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Ten necháme pod fóliou vychladnúť na izbovú teplotu..
5. Krok
Vyšľaháme maslo a k nemu primiešame vychladnutý puding.Spolu vyšľaháme jemný krém..
6. Krok
Na vychladnutú vrstvu nutelly rozotrieme polovicu krému a na krém poukladáme striedavo trubičky..Tie potom zakryjeme druhou časťou krému...Vrch zákuska dozdobíme čokoládovou polevou a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť..na porcie sa bude dobre krájať nožom namočeným v horúcej vode...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3424 videní