- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Španielsky vánok
Španielsky vánok
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Cesto:
- 4 vajcia
- 170 g mletého maku
- 160 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Nutelový krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g nutella
- Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice práškového cukru
- Sirup:
- 50 ml Amaretta
- 50 ml kávy alebo vody
- Okrem toho potrebujeme:
- 250 g zaváraných višní (alebo mrazených)
- 150 g maslových sušienok alebo piškót
- 100 ml kávy
- 2 lyžice Amaretta alebo rumu
- strúhaná čokoláda na ozdobu..
Postup prípravy
1. Krok
oddelíme si žĺtka od bielkov..najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..K snehu jedno po druhom pridáme žĺtka a vanilkový cukor.
2. Krok
K zmesi pridáme mletý mak zmiešaný s múkou, práškom do pečiva a s kakaom.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech 22 x 32 vyložený s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 30 minút.
4. Krok
Krém s mascarpone si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku a primiešame k nejmascarpone a cukor..
5. Krok
Nutelový mascarpone krém pripravíme vymiešaním nutelly s mascarpone..
6. Krok
Vrstvenie zákuska: Piškótu ktorá vychladla pokropíme sirupom pripraveným z kávy a amaretta alebo s vody a likéru..Na piškótu natrieme mascarpone krém so šľahačkou..Na krém poukladáme višne.(môžete aj iné ovocie)
7. Krok
teraz pridáme vrstvu piškót ktoré si namáčame do vody a likéru môžete vod nahradiť kávou..Piškóty potrieme potom nutelovým krémom..
8. Krok
Zákusok dozdobíme strhanaou čokoládou a dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1840 videní