- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Negresa so žĺtkovou glazúrou
Negresa so žĺtkovou glazúrou
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 6 bielok
- 200 g masla izbovej teploty
- 200 g mletých orechov
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička rumovej esencie
- 60 g práškového cukru
- 60 g krupicového cukru
- 20 g kakaa (2 lyžice)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Na glazúru:
- 6 žĺtkov
- 100 g práškového cukru
- 20 g hladkej múky
- Dozdobenie:
- 50 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C..Pripravíme si plech cca 20 x 30 cm vyložíme ho papierom na pečenie..
2. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov ..Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhého snehu.Samostatne vyšľaháme maslo izbovej teploty s práškovým cukrom.pridáme k nemu mleté orechy a kakao a dobre premiešame.
3. Krok
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva..K žĺtkovej zmesi primiešame najskôr sneh z bielkov, ktorý vmiešme len zhora nadol stierkou, a tiež zmes múky..Cesto vylejeme na pripravený plech a a pečieme asi 25 minút..
4. Krok
Kým sa piškóta pečie pripravíme si žĺtkovú polevu..Vyšľaháme žĺtka s cukrom do biela a potom vmiešame múku..
5. Krok
Vyberieme piškótu z rúry a stiahneme teplotu na 150°C..Na piškótu vylejeme žĺtkovú glazúru a stierkou ju zarovnáme.Vložíme nazad do rúry a dopekáme ďalších 15 minút.
6. Krok
Koláčik vyberieme z rúry necháme ho voľne chladnúť 10 minút..Potom naň postrúhame čokoládu ktorá sa rozpustí a vytvorí peknú dekoráciu..Takto necháme úplne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
549 videní