Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Negresa so žĺtkovou glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Negresa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: lecturisiarome.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 6 bielok
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 200 g mletých orechov
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička rumovej esencie
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g krupicového cukru
  • 20 g kakaa (2 lyžice)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na glazúru:
  • 6 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g hladkej múky
  • Dozdobenie:
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C..Pripravíme si plech cca 20 x 30 cm vyložíme ho papierom na pečenie..

2. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov ..Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhého snehu.Samostatne vyšľaháme maslo izbovej teploty s práškovým cukrom.pridáme k nemu mleté orechy a kakao a dobre premiešame.

3. Krok

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva..K žĺtkovej zmesi primiešame najskôr sneh z bielkov, ktorý vmiešme len zhora nadol stierkou, a tiež zmes múky..Cesto vylejeme na pripravený plech a a pečieme asi 25 minút..

4. Krok

Kým sa piškóta pečie pripravíme si žĺtkovú polevu..Vyšľaháme žĺtka s cukrom do biela a potom vmiešame múku..

5. Krok

Vyberieme piškótu z rúry a stiahneme teplotu na 150°C..Na piškótu vylejeme žĺtkovú glazúru a stierkou ju zarovnáme.Vložíme nazad do rúry a dopekáme ďalších 15 minút.

6. Krok

Koláčik vyberieme z rúry necháme ho voľne chladnúť 10 minút..Potom naň postrúhame čokoládu ktorá sa rozpustí a vytvorí peknú dekoráciu..Takto necháme úplne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

549 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.