- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Regina Maria rezy
Regina Maria rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 5 vajec
- štipka soli
- 100 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 20 ml oleja
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- Orechové bezé:
- 6 bielok
- štipka soli
- 100 g práškového cukru
- 150 g mletých orechov
- 40 g polohrubej múky
- Krém:
- 6 žĺtkov
- 150 g cukru
- 30 g hladkej múky
- 40 ml mlieka
- 30 g kakaa
- 300 g mascarpone
- 1 lyžička instantnej kávy
- 1 lyžička pomarančového džúsu
- Sirup:
- 80 ml vody
- 20 ml pomarančovej šťavy
- 30 g cukru
- 1 lyžička pomarančovej kôry
- Dekorácia:
- biele čokoládové vločky
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme krém.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny..potom k nim pridáme mlieko, múku a kakao..Misku dáme do vodného kúpeľa nad paru a miešame kým nám nevznikne hustý krém....Ten necháme pod fóliou vychladnúť.
2. Krok
Po vychladnutí vmiešame ku krému mascarpone..Šľaháme do jemnej a nadýchanej konzistencie.
3. Krok
Pripravíme si piškótu.Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme so štipkou soli, potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom do hustej majonézy.tú potom vmiešame k bielkam na nízkej rýchlosti šľahača.Nakoniec zľahka vmiešame múku..
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 35 a zarovnáme ho..pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
5. Krok
Po upečení piškótu preklopíme, stiahneme papier a necháme úplne vychladnúť.
6. Krok
Pripravíme si orechové bezé.Vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme kým nám nevznikne lesklý tuhý sneh..Zmiešame si mleté orechy s múkou a pridáme ku snehu a zľahka premiešame..pečieme na plechu vyloženom s papierom na pečenie tých istých rozmerov ako piškótu.pečieme aj pri tej istej teplote 180°C 15 - 20 minút.po upečení preklopíme a necháme vychladnúť..Až potom odstránime papier.
7. Krok
Sirup si pripravíme tak, že si zmiešame vodu s pomarančovým džúsom,a s cukrom a dáme variť.Povaríme kým sa cukor nerozpustí a potom stiahneme z ohňa a pridáme pomarančovú kôru.necháme vychladnúť.
8. Krok
Pišótu , ktorá nám tvorí základ si popicháme špáradlom a pokropíme ju sirupom.môžete použiť aj štetec..Potom rozotrieme polovicu krému,a prikryjeme orechovým bezé.Rozotrieme naň druhú polovicu krému a zarovnáme.nakoniec posypeme čokoládovými vločkami.
9. Krok
takto pripravený zákusok prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1237 videní