- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jemný jablkový koláč, s vanilkovo škoricovou chuťou
Jemný jablkový koláč, s vanilkovo škoricovou chuťou
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 vajce
- 250 g masla
- 150 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžičky vanilkovej esencie
- 750 - 800 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Jablková plnka:
- 1 kg očistených a nastrúhaných jabĺk
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička škorice
- 1 vanilkový puding
- na posypanie práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme plnku..Očistené a nastrúhané jablká na hrubom strúhadle si dáme do hrnca spolu s cukrom a s vanilkovým cukrom.necháme variť kým sa neodparí voda a potom vmiešame vanilkový puding rozrobený v troche vody..Uvaríme kašu ktorú necháme vychladnúť.pridáme k nej aj škoricu..
2. Krok
Do misky si dáme múku asi 500 g , pridáme k nej ostatné ingrediencie určené na cesto a vypracujeme potom postupne prisypávame toľko múky kým nám nevznikne tuhšie,ale mäkké nelepivé cesto..cesto necháme 15 minút odpočívať a potom ho rozdelíme na 4 rovnaké časti.
3. Krok
Každú časť cesta vyvaľkáme na dĺžku plechu a na oboch koncoch cesta urobíme z plnky riadok..Zvinieme oba konce s plnkou ku stredu a uložíme na plech vyložený s papierom na pečenie..urobíme to so všetkými kúskami a zaplníme plech..Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40 minút..Upečený necháme vychladnúť , posypeme ho práškovým cukrom a nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1037 videní