- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Najlepšie Kinder Bueno
Najlepšie Kinder Bueno
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 6 vajec
- 360 g cukru
- 130 g hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g mletých vlašských orechov alebo lieskových
- 80 g tmavej čokolády
- Nutella alebo iný orieškový krém
- 500 ml mlieka
- 250 g masla
- maslové sušienky
- 200 ml silnej čiernej kávy
- 400 ml smotany na šľahanie
- vanilkový extrakt
- štipka soli
- 1 - 2 práškového cukru do šľahačky
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C a Pripravíme si plech ktorý vyložíme s papierom na pečenie.34 x 23
2. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny..Potom postupne k nim pridáme 120 g práškového cukru a trochu vanilkového extraktu a ušľaháme tuhý sneh.Potom vmiešame 60 g hladkej múky zmiešanej s práškom do pečiva vmiešame zľahka spolu s mletými orechmi.
3. Krok
Pripravené snehové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 150 minút.Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť..
4. Krok
Pripravíme si krém..Budeme ho variť vo vodnom kúpeli.. vymiešame si žĺtka spolu so zvyšným cukrom a s trochou vanilkového extraktu .pridáme mlieko a hladkú múku..Túto zmes dáme nad paru a miešame kým sa zmes nezahustí..Potom odstavíme a do krému v dvoch krokoch vmiešame maslo..Musí sa rozpustiť..dokonale premiešame a prikryjeme fóliou a necháme prikryté vychladnúť..
5. Krok
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.
6. Krok
Keď sa žĺtkový krém ochladí rozdelíme si ho do dvoch misiek..Do jedného krému vmiešame rozpustenú vychladnutú čokoládu..
7. Krok
Zostavenie koláča je veľmi jednoduché..Pripravíme si kávu.Na piškótu z bielkov a orechov natrieme Nutellu alebo iný orieškový krém.Na Nutellu rozotrieme žĺtkový krém, Na žĺtkový krém dáme vrstvu sušienok, ktoré namáčame do kávy,.Teraz na sušienky rozotrieme čokoládový krém. Takto dáme zákusok zachladiť ..Potom si vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a nakoniec ju nanesieme ako poslednú vrstvu. Dozdobíme čokoládou. Zachladíme najlepšie na pár hodín a môžete nakrájať na porcie a servírovať..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26422 videní