- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Excelent zákusok
 
Excelent zákusok
          - Kusov: 1
 - Porcií: 25
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- Čokoládová piškóta:
 - 4 bielka
 - 6 lyžíc cukru
 - 4 lyžice polohrubej múky
 - 75 g roztavenej čokolády
 - 1/2 balíka prášku do pečiva
 - Kokosová piškóta:
 - 4 bielka
 - 6 lyžíc cukru
 - 75 g kokosu
 - 1 lyžica polohrubej múky
 - 1/2 balíka prášku do pečiva
 - Krém:
 - 8 žĺtkov
 - 200 g práškového cukru
 - 200 g čokolády na varenie
 - 250 g masla alebo margarínu
 - 300 ml smotany na šľahanie
 - 250 g mascarpone
 - Okrem toho ešte:
 - 400 ml šľahačky
 - 250 g mascarpone
 - 50 g práškového cukru
 - Dekorácia:
 - kakao
 - strúhaná čokoláda
 - kokos
 
Postup prípravy
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny..múku zmiešame s práškom do pečiva.Najskôr primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a potom vmiešame múku..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 30 a pečieme 12 - 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C
2. Krok
Pripravíme si kokosovú piškótu..Opäť bielka vyšľaháme na sneh. a potom vmiešame kokos s múkou a s práškom do pečiva..pečieme na tom istom plechu pri tej istej teplote a toľko isto minút..
3. Krok
Krém pripravíme vo vodnom kúpeli.Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom..Potom pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky a počkáme kým sa nerozpustí a potom odstavíme a necháme vychladnúť.keď sa krém vychladí na izbovú teplotu vmiešame maslo, potom mascarpone a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.
4. Krok
Polovicou krému potrieme kokosovú piškótu. Potom preložíme tmavou piškótou a natrieme druhú polovicu krému.Takto dáme zákusok do chladničky najlepšie na noc ..Na druhý deň si vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme k nej mascarpone..Nanesieme na čokoládový krém a dozdobíme čokoládou a kokosom podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12110 videní