- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Excelent zákusok
Excelent zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Čokoládová piškóta:
- 4 bielka
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 75 g roztavenej čokolády
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- Kokosová piškóta:
- 4 bielka
- 6 lyžíc cukru
- 75 g kokosu
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- Krém:
- 8 žĺtkov
- 200 g práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 250 g masla alebo margarínu
- 300 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- Okrem toho ešte:
- 400 ml šľahačky
- 250 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- Dekorácia:
- kakao
- strúhaná čokoláda
- kokos
Postup prípravy
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny..múku zmiešame s práškom do pečiva.Najskôr primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a potom vmiešame múku..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 30 a pečieme 12 - 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C
2. Krok
Pripravíme si kokosovú piškótu..Opäť bielka vyšľaháme na sneh. a potom vmiešame kokos s múkou a s práškom do pečiva..pečieme na tom istom plechu pri tej istej teplote a toľko isto minút..
3. Krok
Krém pripravíme vo vodnom kúpeli.Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom..Potom pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky a počkáme kým sa nerozpustí a potom odstavíme a necháme vychladnúť.keď sa krém vychladí na izbovú teplotu vmiešame maslo, potom mascarpone a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.
4. Krok
Polovicou krému potrieme kokosovú piškótu. Potom preložíme tmavou piškótou a natrieme druhú polovicu krému.Takto dáme zákusok do chladničky najlepšie na noc ..Na druhý deň si vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme k nej mascarpone..Nanesieme na čokoládový krém a dozdobíme čokoládou a kokosom podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11965 videní