Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dvojfarebná roláda s krémom z bielej čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dvojfarebna rolada.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:miremirc.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Dsc_0214.jpgDsc_0217.jpgDsc_0218.jpgDsc_0219.jpgDsc_0221.jpgDsc_0223.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa + 3 lyžice vody
  • Krém:
  • 200 g bielej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém..dáme si zahriať smotanu na šľahanie..Potom ju odstavíme a pridáme čokoládu nalámanú na kocky.Necháme 2 minúty postáť a potom dobre premiešame..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom dáme do chladničky najlepšie na noc alebo minimálne na 3 hodiny.Potom krém vyšľaháme šľahačom dohladka.

2. Krok

Pripravíme si piškótu.najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli, a potom pridáme po lyžiciach práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom, môžete pridať aj vanilkový extrakt..Túto zmes vmiešame k bielkovému snehu.potom zľahka vmiešame preosiatu múku. Polovicu cesta dáme na plech ktorý si pokryjeme papierom na pečenie 30 x 40 .do zvyšku cesta primiešame preosiate kakao a vodu a cesto nanesieme na cesto bledé a zarovnáme ho..

3. Krok

pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút. Po upečení roládu preklopíme na druhý papier na pečenie alebo na vlhkú utierku, stiahneme papier na ktorom sme roládu piekli a potom ju zrolujeme.necháme takto vychladnúť.

4. Krok

Po vychladnutí roládu odrolujeme naplníme pripraveným krémom a opäť ju zvinieme..dozdobíme preosiatym kakaovým práškom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1176 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.