- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Dvojfarebná roláda s krémom z bielej čokolády
Dvojfarebná roláda s krémom z bielej čokolády
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 3 lyžice oleja
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa + 3 lyžice vody
- Krém:
- 200 g bielej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme krém..dáme si zahriať smotanu na šľahanie..Potom ju odstavíme a pridáme čokoládu nalámanú na kocky.Necháme 2 minúty postáť a potom dobre premiešame..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom dáme do chladničky najlepšie na noc alebo minimálne na 3 hodiny.Potom krém vyšľaháme šľahačom dohladka.
2. Krok
Pripravíme si piškótu.najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli, a potom pridáme po lyžiciach práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom, môžete pridať aj vanilkový extrakt..Túto zmes vmiešame k bielkovému snehu.potom zľahka vmiešame preosiatu múku. Polovicu cesta dáme na plech ktorý si pokryjeme papierom na pečenie 30 x 40 .do zvyšku cesta primiešame preosiate kakao a vodu a cesto nanesieme na cesto bledé a zarovnáme ho..
3. Krok
pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút. Po upečení roládu preklopíme na druhý papier na pečenie alebo na vlhkú utierku, stiahneme papier na ktorom sme roládu piekli a potom ju zrolujeme.necháme takto vychladnúť.
4. Krok
Po vychladnutí roládu odrolujeme naplníme pripraveným krémom a opäť ju zvinieme..dozdobíme preosiatym kakaovým práškom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1134 videní