Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové rezy TV

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:retetemerisor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:25 hod
reklama:

Suroviny

  • Karamelové pláty:
  • 12 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc vody
  • 8 lyžíc oleja
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička octu
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 800 g hladkej múky
  • Piškóta:
  • 6 vajec
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • citrónová šťava a kôra
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • štipka soli
  • Vanilkový krém:
  • 4 žĺtky
  • 1200 ml mlieka
  • 10 lyžíc hladkej múky
  • 500 g mascarpone
  • 6 lyžíc cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové esencie
  • štipka soli
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme:
  • 800 g slivkového džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava karamelových plátov: Skaramelizujeme si cukor na miernom ohni, za stáleho miešania..Keď cukor stmavne hneď k nemu pridáme12 lyžíc vody a necháme karamel vo vode rozpustiť a sirup odstavíme.Potom necháme sirup vychladnúť..

2. Krok

Vyšľaháme si žĺtka so štipkou soli, potom k nim vmiešame olej a karamelový sirup..pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a so sódou a s octom..Vymiesime pevné cesto.Cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu.Plech 28 x 40 z opačnej strany si potrieme olejom a vysypeme trochou múky a dáme naň pripravený plát cesta..Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 5 minút.Po upečení necháme vychladnúť oba pláty.

3. Krok

pripravíme si piškótu..Vyšľaháme bielka s trochou soli do peny, potom pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh.K snehu pridáme aj trochu citrónovej šťavy..Pridáme žĺtka jeden po druhom, olej, citrónovú kôru a nakoniec múku.Plech si vyložíme s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 35 minút.

4. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním žĺtok s cukrom a s vanilkovým cukrom so štipkou soli potom pridáme trochu mlieka a múku..Ostatné mlieko dáme variť..Keď sa mlieko varí pridáme žĺtkovú zmes a na miernom plameni uvaríme hustý krém. Do uvareného odstaveného krému vmiešame vanilkové esencie.Krém prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť..Do úplne chladného krému vmiešame mascarpone, alebo môžete namiesto mascarpone použiť aj 400 g masla..S mascarpone je však krém ľahší..

5. Krok

Na prvý karamelový plát rozotrieme polovicu slivkového lekváru a na lekvár rozotrieme polovicu vanilkového krému..teraz priložíme piškótový plát na ktorý rozotrieme zvyšný lekvár a potom zvyšný vanilkový krém.Ten potom zakryjeme druhým karamelovým plátom.Plát potom prekryjeme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou a zaťažíme ho..TAkto dáme zákusok do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc, aby nám karamelové pláty zmäkli..

6. Krok

Pripravíme si čokoládovú glazúru.Dáme si zahriať smotanu do ktorej potom pridáme nalámanú čokoládu..Chvíľu počkáme a potom čokoládu v šľahačke poriadne premiešame.Glazúrou potrieme povrch plátu a zarovnáme..necháme čokoládu zatuhnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3190 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.