Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo pudingový koláč obrátený

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo pudingovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.gustos.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg jabĺk
  • 4 lyžice cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • škorica podľa chuti
  • piškóta:
  • 6 vajec
  • 180 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • citrónová kôra
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Puding:
  • 1 liter mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 150 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • lyžička želatíny v prášku
  • 3 lyžice vody
  • 3 - 4 lyžice čokoládového uvareného pudingu
  • škorica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpeme si jablká a nastrúhame ich na hrubom strúhadle..pridáme k nim cukor, vanilkový cukor , škoricu podľa vašej chuti..Premiešame.

2. Krok

Na plech 23 x 32 si dáme papier na pečenie.Na dno dáme vyžmýkané jablká a utlačíme ich.

3. Krok

Teraz si pripravíme cesto..oddelíme si bielka od žĺtkov..najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme po lyžiciach mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a s nastrúhanou citrónovou kôrou..Nakoniec vmiešame sneh ktorý si vyšľaháme z bielkov so štipkou soli.

4. Krok

Cesto vylejeme na jablkovú vrstvu a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C kde pečieme koláčik 45 - 50 minút..Po upečení vyberieme koláč z rúry a necháme ho 15 - 20 minút chladnúť na plechu a potom ho preklopíme na tácku, a opatrne dáme dole papier na pečenie.

5. Krok

Pripravíme si puding.Zmiešame si pudingový prášok so 150 ml mlieka..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom.keď sa mlieko varí pomaly vlejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť.

6. Krok

keď krém vychladne pridáme do neho vyšľahanú šľahačku a podľa návodu si pripravíme želatínu..Potom želatínu vmiešame do krému a krém necháme cca 30 minút odpočívať v chladničke aby sa nám dobre rozotrel na koláčik..Keď ho navrstvíme opäť dáme celý koláč do chladničky 2 - 3 hodiny necháme odpočívať.

7. Krok

Po odpočinku dozdobíme koláčik studeným čokoládovým pudingom alebo vyšľahanou šľahačkou a škoricou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5117 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.