- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Rizoto s medvedím cesnakom
Rizoto s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 2 šalotky
- 2 lyžičky masla
- 250 g ryže guľatej Mánya na rizoto
- 100 ml jablkového muštu
- 750 ml zeleninového vývaru (horúci)
- 1 zväzok medvedieho cesnaku 40 g
- 50 g parmezánu
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
V hrnci si zahrejeme 1 lyžicu masla..Pridáme nakrájanú šalotku na jemno a dusíme ju do sklovita..Stiahneme plameň a pridáme ryžu guľatu Mánya ktorú tiež opražíme kým nieje sklovitá..ryžu guľatu Mánya zalejeme muštom a a privedieme do varu..prilievame potom vývar vždy po troche a vždy dolievame až keď ryža guľatá Mánya vstrebe tekutinu..Všetko stále miešame..Rizoto sa varí až kým nieje ryža guľatá Mánya mäkká čiže cca 30 minút.Medzičasom si opláchneme medvedí cesnaka jemne ho nasekáme lístky si necháme na ozdobu.
2. Krok
Nastrúhame 30 g parmezánu.
3. Krok
do rizota pridáme druhú lyžicu masla pridáme aj nasekaný cesnaka parmezán premiešame a odstavíme..Ochutíme soľou a korením a môžeme servírovať..
4. Krok
Servírujeme s ostatným parmezánom nastrúhaným na hobliny, a s lístkami medvedieho cesnaku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
796 videní