- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Makové a orechové slimáky
Makové a orechové slimáky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 200 g masla (margarínu)
- 6 lyžíc cukru
- 1 kvasnice
- 4 žĺtka
- 1 dcl mlieka
- Plnka:
- 200 g mletých orechov
- 200 g mletého maku
- 12 lyžíc cukru
- sneh zo 4 bielkov
- mlieko podľa potreby
- Sirup:
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica rumu
- šťava z 1 citróna
- 2 dcl mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Vypracujeme si cesto..Rozpustíme maslo a do mlieka s cukrom dáme speniť kvasnice..Potom pridáme ku kvasniciam múku, maslo, žĺtka a štipku soli a vymiesime hustejšie cesto, ktoré necháme pod utierkou nakysnúť.
2. Krok
Medzitým si pripravíme plnky.Vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme orechy a podľa potreby rozriedime mliekom..To isté urobíme aj s makom.
3. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti..každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik a rozotrieme plnku..urobíme 2 orechové a 2 makové záviny.
4. Krok
Záviny potom krájame na rovnaké kúsky cca 1,5 cm hrubé a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C a pečieme cca 20 minút.Po upečení prelejeme ešte horúce pripraveným sirupom.
5. Krok
Pripravíme si sirup..Zahrejeme mlieko, pridáme k nemu med a rum a šťavu z polovice citróna.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1510 videní