Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sekaná plnená brokolicou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brokolicova sekana.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:kuhaj.story.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g brokolice
  • soľ podľa chuti
  • 2 staršie rožky
  • 140 ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 1 kg mletého mäsa (miešané)
  • 2 vajcia
  • oregáno
  • 2 - 3 lyžice hladkej múky
  • 1 - 2 lyžice horčice
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

brokolicu si rozdelíme na ružičky a opláchneme ju..Potom si dáme rozvariť vodu a brokolicu do vriacej vody vložíme na 2 minúty.Potom ju vyberieme a zachladíme studenou vodou.

2. Krok

Rožky natrháme na menšie kúsky , zalejeme ich mliekom a necháme nech rožky mlieko absorbujú.

3. Krok

Cesnak ošúpeme a pretlačíme, pripravíme si aj cibuľu, ošúpeme ju a nakrájame na kocky. Do misky si dáme mäso, pridáme cesnak, cibuľu, soľ a koreniny, primiešame aj vajcia a múku.Pridáme aj namočené rožky, a zmes premiešame.

4. Krok

Na potravinársku fóliu si dáme mletú zmes a roztiahneme ju do obdĺžnika, ako keď ideme robiť roládu..Do stredu poukladáme ružičky brokolice a potom mäso zvinieme akoby do rolády .Vlhkými rukami sformujeme do valčeka.Ten potom dáme do vymasteného pekáča.

5. Krok

Do pekáča nalejeme aj trochu vody, asi 1 dcl a vložíme ho do vyhriatej rúry na 220°C kde mäso zapečieme asi 8 minút..potom teplotu stiahneme na 180°C a mäso pečieme asi 1 hodinu..Počas pečenia podlievame vodou alebo vývarom v ktorej rozmiešame 1 - 2 lyžice horčice.

6. Krok

Po upečení môžete ihneď podávať, alebo ho nechajte mierne vychladnúť..Výborne sa hodí so zemiakovou kašou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1053 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.