- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Lizbett rezy
Lizbett rezy
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Cesto 2 x :
- 5 vaječných bielkov
- 5 lyžíc práškového cukru
- štipka soli
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 50 g maku mletého
- 50 g kokosu
- štipka sódy bikarbóny
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 10 žĺtkov
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 80 g práškového cukru
- 250 g masla
- 1 lyžica vaječného koňaku
- Čokoládová poleva:
- 200 g bielej čokolády
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička kyslej smotany
- asi 30 ks dlhých piškót
- 200 ml pomarančového džúsu
- džem podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a so sódou, a na koniec vmiešame stierkou mak a kokos.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 27 x 37 a zarovnáme ho..Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 12 minút..Necháme vychladnúť na mriežke , potom upečieme ešte raz ten istý plát cesta.
3. Krok
Žĺtka si vyšľaháme s vanilkovým cukrom..Potom pridáme mlieko a vanilkový puding ..Dáme na mierny oheň a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom, a potom k nemu p lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding, a nakoniec likér..
4. Krok
Hotový krém si rozdelíme na dve časti..Prvý plát cesta si potrieme najskôr džemom..Potom rozotrieme polovicu krému.Piškóty namáčame do pomarančového džúsu a ukladáme ich priečne vedľa seba.Zatrieme ich druhou polovicou krému ..Druhý plát cesta tiež potrieme džemom a džemovou stranou smerom na krém priložíme a mierne zatlačíme.Koláčik dáme na pár hodín , najlepšie na noc do chladničky a potom si pripravíme čokoládovú polevu..
5. Krok
Rozpustíme čokoládu s maslom a potom vmiešame kyslú smotanu..Prelejeme a zarovnáme po povrchu a necháme zatuhnúť..Dozdobíme podľa fantázie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2623 videní