Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rebarborová snehová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborova snehova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:© Dr. August Oetker Foods KG
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Bielková vrstva:
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g mandľových lupienkov
  • Cesto:
  • 100 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 žĺtka
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Rebarborová vrstva:
  • 500 g rebarbory
  • 200 ml jahodového džúsu
  • 1 červené tortové želé
  • 50 g cukru
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 šľahačkové stužovače
  • 1 bourbon vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tortovú formu 26 priemer si pokryjeme na dne s papierom na pečenie. 2 x Predhrejeme si rúru na 180°C..

2. Krok

Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.. Zvlášť si vyšľaháme maslo postupne k maslu pridáme cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.Potom vmiešame po jednom žĺtka.Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

3. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti a dáme do dvoch foriem na dno..takisto aj bielkový sneh rozdelíme na dve časti a rozotrieme na cesto , alebo si ho dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cesto.Po povrchu posypeme mandľovými lupienkami.Pečieme na nižšom rošte asi 30 minút..Obe časti..

4. Krok

Potom vyberieme z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

5. Krok

Rebarborová plnka: Rebarboru umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.Rozvaríme si asi 150 ml jahodového džúsu, pridáme k nemu rebarboru a spolu povaríme, pridáme 50 g cukru..V zostávajúcom džúse rozmiešame želé a pripravíme podľa návodu..Potom necháme vychladnúť.

6. Krok

Na tácku si dáme prvú časť piškóty a rozotrieme po povrchu rebarborové želé.

7. Krok

Pripravíme si šľahačku , tú potom buď to cukrárskym vreckom alebo lyžicou rozotrieme na rebarborové želé..Vrchný diel piškóty najskôr nakrájame na porcie a potom poukladáme na šľahačkový krém. Urobíme to preto aby torta zostala pekná aj pri servírovaní..takto pripravenú tortu dáme do chladničky zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.8 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1161 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.