- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Rebarborová snehová torta
Rebarborová snehová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Bielková vrstva:
- 4 bielky
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 50 g mandľových lupienkov
- Cesto:
- 100 g mäkkého masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 žĺtka
- 125 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Rebarborová vrstva:
- 500 g rebarbory
- 200 ml jahodového džúsu
- 1 červené tortové želé
- 50 g cukru
- Šľahačková vrstva:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 šľahačkové stužovače
- 1 bourbon vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Tortovú formu 26 priemer si pokryjeme na dne s papierom na pečenie. 2 x Predhrejeme si rúru na 180°C..
2. Krok
Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.. Zvlášť si vyšľaháme maslo postupne k maslu pridáme cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.Potom vmiešame po jednom žĺtka.Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.
3. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti a dáme do dvoch foriem na dno..takisto aj bielkový sneh rozdelíme na dve časti a rozotrieme na cesto , alebo si ho dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cesto.Po povrchu posypeme mandľovými lupienkami.Pečieme na nižšom rošte asi 30 minút..Obe časti..
4. Krok
Potom vyberieme z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
5. Krok
Rebarborová plnka: Rebarboru umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.Rozvaríme si asi 150 ml jahodového džúsu, pridáme k nemu rebarboru a spolu povaríme, pridáme 50 g cukru..V zostávajúcom džúse rozmiešame želé a pripravíme podľa návodu..Potom necháme vychladnúť.
6. Krok
Na tácku si dáme prvú časť piškóty a rozotrieme po povrchu rebarborové želé.
7. Krok
Pripravíme si šľahačku , tú potom buď to cukrárskym vreckom alebo lyžicou rozotrieme na rebarborové želé..Vrchný diel piškóty najskôr nakrájame na porcie a potom poukladáme na šľahačkový krém. Urobíme to preto aby torta zostala pekná aj pri servírovaní..takto pripravenú tortu dáme do chladničky zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1161 videní