- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orechovo jablkový krémový koláčik s karamelom
Orechovo jablkový krémový koláčik s karamelom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:150 g mletých lieskových orechov (vlašské)
- 100 g mäkkého masla
- 80 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z polovice citróna
- štipka soli
- 3 vajcia
- 100 g marcipánu
- 200 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice mlieka
- Plnka:
- 1,2 kg jabĺk
- 250 g mascarpone
- 3 vajcia
- 30 g práškového cukru
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- Karamel:
- 50 g cukru
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Lieskové orechy zľahka osmažíme na suchej panvici , potom ich necháme vychladnúť a ošúpeme ich, potom zomelieme..
2. Krok
Vyšľaháme si maslo s cukrom a s vanilkovým cukroom, pridáme citrónovú kôru ktorú si jemne nastrúhame a štipku soli..Všetko spolu vyšľaháme..na hrubom strúhadle nastrúhame marcipán. pridáme do cesta spolu s preosiatou múkou a práškom do pečiva a mletými orechmi..miešame krátko a zľahka.Zriedime mlieko podľa potreby.
3. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C ..Očistíme jablká , ošúpeme ich prekrojíme na štvrťky a zbavíme jaderníka. Potom ich nakrájame na plátky.
4. Krok
Pripravené cesto si dáme na vymastený plech 25 x 30 , alebo plech si vyložíme s papierom na pečenie.Zarovnáme ho..Poukladáme plátky jabĺk a jemne ich vtlačíme do cesta.
5. Krok
Vymiešame si mascarpone s vajciami, práškovým cukrom a s citrónovou šťavou.Zmesou prelejeme jablká a pečieme na strednom stojane 30 - 35 minút.
6. Krok
Pripravíme si karamel rozpustením masla a cukru a hotový upečený koláč karamelom pofŕkame alebo ho rozotrieme po povrchu silikónovým štetcom.Potom môžete použiť plynový horák na creme brulee a karamel na povrchu zapiecť..(nieje to však podmienkou)
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
442 videní