- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčový šašlík na kyslej smotane
Bravčový šašlík na kyslej smotane
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 600 g bravčového mäsa (krkovička, stehno, karé , panenka)
- 2 - 3 cibule
- 200 g kyslej smotany
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Mäso opláchneme a nakrájame na dostatočne veľké kúsky.Cibuľu taktiež nakrájame, najlepšie na mesiačiky..pridáme ju k mäsu do misky a čistými rukami premiešame a občas stačíme aby cibuľa pustila šťavu do mäsa.
2. Krok
Potom pridajte soľ a mleté korenie podľa chuti, môžete pridať aj iné vaše obľúbené korenie, napríklad grilovacie, alebo korenie na pečené mäso.Opäť premiešame a necháme chvíľu postáť ..cca 10 minút..nakoniec premiešame s kyslou smotanou a necháme marinovať pár hodín, najlepšie cez noc.
3. Krok
Po marinovaní mäso napicháme na špíze a ak sa podarí prikladáme k nemu aj kúsky cibule..Takto grilujeme alebo opkáme na grilovacej panvici z každej strany .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2101 videní