- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládová torta s pusinkami a s karamelovým krémom
Čokoládová torta s pusinkami a s karamelovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Pusinky:
- 1 bielok
- 50 g práškového cukru
- Krém:
- 250 g masla
- 250 g uvareného salka
- Na dve piškóty 18 cm priemer:
- 190 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 100 ml horúcej vody
- 40 ml kávy
- 50 ml mlieka
- 70 g oleja
- 1 vajce + 1 žĺtok
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si pusinky..Vyšľaháme bielok so štipkou soli do peny.Potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Je potrebné šľahať sneh aj 10 - 15 minút aby bol pevný..Potom si dáme sneh do cukrárskeho vrecka a na plech pokrytý papierom na pečenie striekame stredne veľké pusinky.Vyhrejeme si rúru na 90 - 100 °c a pusinky sušíme 90 minút..
2. Krok
Do misky si dáme vajce , žĺtok a šľaháme spolu s hrúcou vodou a s cukrom do peny.V miske zvlášť si zmiešame všetky suché ingrediencie..keď sú žĺtka dobre vyšľahané pridáme k nim kávu, olej a mlieko..Premiešame a sitkom preosejeme k tekutým surovinám suchú múčnu zmes..Stierkou premiešame kým nieje cesto hladké a bez hrudiek..
3. Krok
Cesto potom rozdelíme na dve časti a nalejeme do dvoch foriem 18 cm premier ktoré na dne vystelieme s papierom na pečenie.Pečieme cca 45 - 50 minút pri 180°C ..Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.
4. Krok
krém si pripravíme vyšľahaním masla ku ktorému pridáme skaramelizované salko..Obe suroviny by mali mať rovnakú najlepšie izbovú teplotu.
5. Krok
Nasekáme si 80 g mandlí alebo orieškov podľa vašej chuti.Piškóty si zrežeme aby sme ich zarovnali..Na prvý plát rozotrieme karamelovú plnkuasi 1/2 a posypeme ju nasekanými orieškami, potom poukladáme polovicu pusiniek..Na Druhý korpus najskôr nanesieme trochu krému a tou stranou kde sme krém naniesili priklopíme na pusinky..Potom na opačnú stranu naesieme zostávajúci krém, oriešky a dozdobíme pusinkami..
6. Krok
Vrch môžete preliať karamelovým toppingom ktorý si pripravíte skaramelizovaním trochy cukru s prádavkom vody..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1376 videní