- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Negresa s ovocím a tvarohovou plnkou
Negresa s ovocím a tvarohovou plnkou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:5 hod
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- Cesto:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- 200 g čokolády na varenie
- 200 g hladkej múky
- 200 g bobuľového ovocia
- Tvarohová plnka:
- 400 g jemného tvarohu alebo smotanového syra (mascarpone , philadelphia)
- 2 bielky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- ďalej potrebujete:
- 2 - 3 lyžice malinového džemu
- trochu bobuľového ovocia
Postup prípravy
1. Krok
ˇČokoládu si rozpustíme s maslom..V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme štipku soli a vanilkový cukor..Do peny ktorá nám vznikne primiešame rozpustenú čokoládu..Vmiešame len stierkou.
2. Krok
Potom preosejeme múku a zľahka vmiešame.Predhrejeme si rúru na 170°C.Do cesta vmiešame bobuľové ovocie a vylejeme cesto na plech vyložený s papierom na pečenie..30 x 40 cca.Koláč vložíme do rúry a pečieme ho cca 20 minút..Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku.
3. Krok
V miske si vymiešame tvaroh alebo smotanový syr , pridáme práškový cukor, vanilkový cukor,a bielka..Spolu prešľaháme do krému.
4. Krok
Zhruba po 20 minútach pečenia vyberieme koláč z trúby a nanesieme tvarohovú plnku.do cukrárskeho vrecka si dáme džem, a cez tvarohovú plnku urobíme zopár pásikov..Môžete aj iné vzory.Napríklad so špajdlov urobiť vzor ako vidíte na fotografiách..
5. Krok
Koláčik potom opäť vložíme do rúry a dopekáme ho ešte 40 - 45 minút..Sledujte farbu tvarohu..Po upečení vyberieme z rúry a koláč necháme úplne vychladnúť..
6. Krok
Pred podávaním dozdobíme bobuľovým ovocím..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
958 videní