Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Johodovo jogurtová torta s makovým korpusom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurtovo makova torta s ovocim.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:www.zungenzirkus.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Makový korpus:
  • 3 vajcia
  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 120 g polohrubej múky
  • 120 g mletého maku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Jahodovo jogurtový krém:
  • 250 g jahôd + 150 g jahôd nakrájaných na kocky
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 350 g bieleho jogurtu (3,8 %)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 prášková želatína
  • Šľahačková plnka:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • Šľahačková vrstva na povrch:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C..Tortovú odopínaciu formu priemer 20 si na dne vystelieme s papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielka do peny a dáme ich nabok..

3. Krok

Teraz vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, potom pridáme vodu a šľaháme asi 5 minút..Potom ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a mak..Nakoniec pridáme zľahka vyšľahané bielká.

4. Krok

Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 25 - 30 minút..Po upečení necháme vychladnúť.

5. Krok

Jogurtový krém: 250 g jahôd zmiešame s cukrom, s vanilkovým cukrom a dáme pomaly hriať..Privedieme do varu ..pridáme citrónovú šťavu a varíme kým jahody nezmäknú..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..medzitým si namočíme želatínu..Tú pripravíme podľa návodu na obale..Z jahôd tyčovým mixérom urobíme pyré..Keď je pyré vychladnuté na izbovú teplotu zmiešame ho s bielym jogurtom a pridáme aj zahriatu želatínu..Vyšľaháme šľahačku a premiešame ju potom s jogurtovým krémom..

6. Krok

Vychladnutý makový korpus rozrežeme na štyri časti horizontálne..Na prvý plát korpusu najskôr rozotrieme polovicu jogurtového krému, a ten posypeme polovicou nasekaných jahôd na menšie kúsky..Prikryjeme druhým plátom korpusu a mierne zatlačíme..Teraz natrieme šľahačkový krém ktorý si pripravíme vyšľahaním šľahačky a stabilizátora spolu s vanilkovým cukrom.

7. Krok

Šľahačkový krém prikryjeme tretím plátom korpusu na ktorý navrstvíme druhú polovicu jogurtového krém , a taktiež posypeme jahodami..prikryjeme posledným plátom korpusu,.Takto pripravenú tortu si dáme do chladničky na pár hodín odpočívať..Potom už len vyšľaháme šľahačku so stabilizátorom a dozdobíme podľa fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1785 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.