Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obrátený marhuľový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Prevrateny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:danatudor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 13
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 3 vajcia
  • 6 lyžíc kakaa
  • 200 g bieleho jogurtu
  • štipka soli
  • 12 polovíc marhúľ
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • maslo na vymastenie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

6 krásny marhúľ umyte, prekrojte na polovicu, odstráňte kôstku a odložte nabok.

2. Krok

Pripravíme si cesto..Oddelíme si bielka od žĺtkov..V inej miske si rozmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.. Do misky si dáme maslo izbovej teploty, ..Vyšľaháme ho , a pridáme k nemu práškový cukor..Spolu šľaháme kým sa cukor nerozpustí a zmes sa nestane krémovou..Potom pridáme žĺtky jeden po druhom , a za každým premiešame.Po žĺtkach primiešame zmes múky striedavo s jogurtom a šľaháme pri nízkej rýchlosti.Môžete pridať aj pár kvapiek rozpustenej čokolády.

3. Krok

Zvlášť si v miske vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny.Tie vmiešame zľahka stierkou k cestu.

4. Krok

Plech 21 x 27 si poriadne vytrieme maslom.Maslo poprášime trstinovým cukroma poukladáme polovice marhúľ rozrezanou časťou nadol.Medzere medzi marhuľami robte tak, aby sa vám koláčik dal krásne krájať podľa marhúľ na porcie.

5. Krok

Marhule zalejeme pripraveným cestom a zarovnáme povrch..Vložíme plech do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 20 - 30 minút..Skontrólujeme špáradlom prepečenosť.

6. Krok

Po upečení necháme koláčik vychladnúť na mriežke a až potom ho prevrátime na tácku a nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8948 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.