- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový koláč s makom
Broskyňový koláč s makom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g broskýň
- 8 vajec
- 220 g práškového cukru
- 130 g polohrubej múky
- 100 g maku mletého +50 g maku nemletého
- 70 g oleja
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Umyjeme si broskyne, a nakrájame ich po odstránení kôstky na mesiačiky.
2. Krok
Predhrejeme si rúru na 170°C..Zomelieme si 100 g maku a oddelíme si bielka od žĺtkov.
3. Krok
najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom postupne pridávame po jednom žĺtka a za každým prešľaháme..Po žĺtkach pridáme vanilkové cukre a potom tenkým prúdom vlejeme olej.Miešame pri strednej rýchlosti.
4. Krok
V miske si zmiešame múku s makom, a po lyžiciach zmes vmiešame do cesta..Nakoniec pridáme nemletý mak a jemne premiešame.
5. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a zarovnáme ho.Potom naň poukladáme broskyne..
6. Krok
pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C 25 minút..Potom teplotu znížime na 160°C a pečieme ešte 6 - 8 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom.
7. Krok
Po upečení necháme vychladnúť , potom nakrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
491 videní