Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pudingáče najlepšie na svete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pudingace.jpg
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:lussisworldofartcraft.blogspot.com
  • Kusov: 16
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:25 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 5 lyžíc cukru
  • 20 g čerstvých kvasníc
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • Krém:
  • 750 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vanilkové cukre
  • 6 lyžíc cukru
  • 180 g masla
  • ďalej potrebujete:
  • vajce na potretie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme kvások..V troche teplého mlieka rozmiešame trochu múky, 3 lyžice cukru ..Necháme naskočiť kvasnice asi tak 10 minút..

2. Krok

Ku kvásku potom pridáme žĺtky, po troche mlieka a po lyžiciach múku, rozpustené maslo..Vypracujeme hladké cesto..Cesto musí byť mäkké a nelepivé..

3. Krok

Cesto sformujeme do gule, potrieme ho olejom a dáme na teplé miesto nakysnúť

4. Krok

Po nakysnutí asi tak do hodiny, rozdelíme cesto na dve časti.Každú časť rozdelím na 8 kúskov rovnakých a potom z nich ušúľam asi 20 cm šúľance..

5. Krok

Zo šúľancov zvrtnutím na asi 3 x urobím vrkoče..Tie ukladám na plech vyložený s papierom na pečenie a na plechu ich nechám ešte asi 15 minút podkysnúť..Potom ich potriem rozšľahaným vajíčkom.

6. Krok

Pudingáče pečieme pri 180°C asi 20 minút..Pečú sa dozlatista.

7. Krok

Kým nám pudingáče chladnú, pripravíme si krém..Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding podľa návodu na obale..Ešte do horúceho krému pridáme vanilkový cukor a maslo a poriadne rozmiešame.Takto krém necháme pod fóliou vychladnúť na izbovú teplotu a potom ručným šľahačom vyšľaháme kým nieje nadýchaný..

8. Krok

Každý vrkoč pred plnením rozkrojíme na dve polovice pozdĺžne a za pomoci cukrárskeho vrecka naplníme pripraveným krémom..

9. Krok

Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom..

reklama:

Kif1.jpgKif3.jpgKif4.jpgKif5.jpgKif6.jpgKif7.jpgKif8.jpgKif9.jpgKif10.jpgKif11.jpgKif12.jpgKif14.jpgKif15.jpgKif13.jpgKif22.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20144 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.