- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Banánovo čokoládová roláda na spôsob Slonia slza
Banánovo čokoládová roláda na spôsob Slonia slza
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 40 g kakaa
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 1 vajce
- 1 vanilkový puding
- 2,5 dl mlieka
- 200 g masla alebo margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica kakaa
- 2 banány
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do peny..potom k nim primiešmae kakao s múkou a s práškom do pečiva.nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme predhriatej rúre na 180°C 16 - 20 minút..Potom preklopíme po upečení opatrne odstránime papier na pečenie a cesto navinieme na valček a necháme vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme si vajce v mleiku pridáme pudingový prášok a na miernom plameni alebo vo vodnom kúpeli uvaríme hustý krém..Ten necháme úplne vychladnúť..Vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, potom pridáme vychladnutý puding a ušľaháme nadýchaný maslový krém..Krém rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.
3. Krok
Piškótu rozvinieme a natrieme najskôr bledým krémom , naň natrieme kakaový krém..Potom uložíme celý babába zavinieme napevno.Roládu zabalíme do alobalu a dýáme do chladničky poriadne zatuhnúť.2 - 3 hodiny.
4. Krok
Po vychladnutí zatuhnutí prelejeme čokoládovou polevou a dáme opäť zachladiť kým čokoláda neztuhne...Potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16240 videní