Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepší slivkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Najlepsi slivkovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.frisch-kochen.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g tvarohu
  • 75 g práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 lyžíc mlieka
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • Mrvenička:
  • 150 g masla
  • 225 g polohrubej múky
  • 225 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ďalej potrebujete:
  • slivky
  • mandľové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Prísady na cesto si dáme do robota a premiešame kým sa nám nevytvorí hladké cesto..Cesto si dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na veľkosť plechu.(25 x 30 ).Na plech si dáme papier na pečenie a za pomoci valčeka cesto prenesieme..Cesto prstami pritlačíme a vytiahneme ho aj k okraju plechu aby nám šťava zo sliviek nevytekala..

2. Krok

Slivky si umyjeme odkôstkujeme a nakrájame ich na polovice..Ak sú väčšie môžete aj na štvrtinky..Slivky ukladáme na cesto blízko seba rozrezanou časťou nahor..Potom slivky zasypame mandľovými lupienkami..Pokiaľ nemáte mandle, môžete použiť aj nasekané vlašské orechy..

3. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C..

4. Krok

mrveničku pripravíme tiež robotom..Prísady dáme do misy a premiešame kým sa nám nevytvorí drobenička. Tú rozmrvíme po povrchu..

5. Krok

Koláč pečieme cca 50 minút..Ak by sa vám zdalo že vám tmavne , prikryte ho zvrchu alobalom..Po upečení necháme koláčik chladnúť minimálne 1 hodinu..Potom ho podávame buď to jemne posypaný práškovým cukrom, alebo výborne chutí aj s vyšľahanou šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7267 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.