- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Obrátený broskyňový koláč
Obrátený broskyňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 vajec
- 1 1/2 šálky cukru (240 ml)
- 1 1/2 šálky polohrubej múky
- 6 lyžíc oleja
- 1 vanilkový cukor
- vanilková esencia
- broskyne
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Najskôr si vyšľaháme bielka..Najskôr samé do peny, potom pridáme cukor a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh..
2. Krok
V inej miske vyšľaháme žĺtka s olejom do hustej zmesi a potom pridáme k bielkam..Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a vanilkovú esenciu..
3. Krok
Plech 25 x 30 si vyložíme s papierom na pečenie posypeme trochou kryštáľového cukru a poukladáme broskyne, ktoré si poprekrajujeme predtým na mesiačiky..Broskyne zalejeme pripraveným cestom..Plech vložíme do prehriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 minút..Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom koláč preklopíme a opatrne stiahneme papier na pečenie.necháme úplne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1564 videní