- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Potopený hruškový koláč
Potopený hruškový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 120 g masla
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 200 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 600 g hrušiek
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C..Pripravíme si formu na koláč alebo menší plech .Vytireme ho maslom a posypeme múkou..
2. Krok
Maslo vyšľaháme do peny, a pridáme k nemu cukor, vanilkový cukor a neskôr vajcia.Šľaháme kým nám nevznikne nadýchaná pena.
3. Krok
Potom pridáme k zmesi múku s práškom do pečiva, a dáme cesto do formy..
4. Krok
Ošúpeme si hrušky a zbavíme ich jaderníkov..nakrájame ich na štvrtiny a tie potom ukladáme na cesto rezom smerom nahor..Ich vrchy posypeme troškou cukru alebo môžete použiť aj škoricový cukor.
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre 35 - 40 minút..potom necháme vychladnúť , nakrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1678 videní