- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- kúsok zeleru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 500 g mletého mäsa mix
- 200 g strúhaného syra
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 3 ks cukety
Postup prípravy
1. Krok
Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler..Cibuľu najmeno nakrájame mrkvu a zeler natrúhame na hrubom strúhadle..orestujeme na troche oleja cibuľu, pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, potom pridáme mrkvu so zelerom a dusíme do mäkka.
2. Krok
Ku zmesi potom pridáme oblanžírované äošúpané paradajky nakrájané na menšie kúsky a paradajkový pretlak, mletú červenú papriku a chvíľu povaríme..
3. Krok
Vyhrejeme sirúru na 180°C ..Cuketu opláchneme a nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm..Dno menšieho plechu alebo pekáča, ohňuvzdornej misy trochu vymastíme a vyložíme plátkami cukety..Prekladáme s masovo zeleninovou omáčkou, a zas plátky cukety..Nakoniec prelejeme smotanou alebo pripraveným bešamelom a posypeme strúhaným syrom..pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút..
4. Krok
Pokiaľ chcete zaliať bešamelovou omáčkou pripravíme si ju tak, že na troche tuku (oleja alebo masti osmažíme hladkú múku a zalejeme mliekom alebo smotanou..Prevaríme a ochutíme soľou a korením..lyžica hladkej múky je tak na 2 dcl mlieka..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3929 videní