- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s makom a jablkami
Tvarohový koláč s makom a jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Cesto:
- 1 kocka droždia
- 125 ml vlažného mlieka
- 400 g hladkej múky
- 150 g mäkkého masla
- 100 g cukru
- štipka soli
- Maková plnka:
- 250 ml mlieka
- 30 g masla
- 50 g krupice
- 250 g mletého maku
- 150 g cukru
- 20 ml rumu
- Tvarohová plnka:
- 3 žĺtky
- 50 g masla
- 100 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 4 lyžice mlieka
- 500 g tvarohu
- 1 lyžica škrobu
- citrónová kôra a šťava
- 30 g hrozienok
- ďalej potrebujeme:
- 4 jablká
- 50 g masla
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Pokiaľ ide o cesto, pomiešajte droždie v mlieku, pridajte cukor a nechajte ho naskočiť..Potom ho premieste s múkou, mäkkým maslom, cukrom a soľou s hákmi na cesto v elektrickom mixéri. Prikryte a nechajte na teplom mieste asi 45 minút kysnúť, až kým nedosiahnete dvojnásobný objem. Predhrejte rúru na 180 ° C.
2. Krok
Mak povarte s mliekom a maslom, pridajte aj krupicu a priveďte k varu a povarte za stáleho miešania kým zmes nezhustne. Asi 5 minút pri miernom ohni. Zamiešajte mak s cukrom a rumom a odstráňtez ohňa.
3. Krok
Na tvarohovú plnku pridajte k tvarohu žĺtky s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom a šľahajte. Vmiešajte mlieko, kukuričný škrob, citrónovú kôru, a hrozienka.
4. Krok
Cesto opäť dobre premieste na pomúčenom povrchu, potom rozvaľkajte na vymastenom plechu, alebo ho na ňom rukami rovnomerne roztiahnite . Medzitým ošúpte a rozštvrťte jablká odstráňte jadrá a nakrájajte ich na plátky. Okamžite pokvapkajte citrónovou šťavou..
5. Krok
Najskôr rozotrite tvarohovú plnku, a potom makovú na cesto, poukladajte plátky jabĺk a trochu ich zatlačte. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút pri 180°C..Roztopte maslo a natrite na hotový, ešte teplý koláč a podávajte ho posypaný s práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
635 videní