- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Výborná jablková štrúdľa
Výborná jablková štrúdľa
- Kusov: 2
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Štrúdlové cesto 2 x 2 pláty
- 150 g strúhanky
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice krupicového cukru
- 6 - 8 jabĺk
- 1 vanilkový cukor 1 škoricový cukor
- hrsť nasekaných orechov podľa chuti
- hrsť hrozienok
- 3 lyžice rozpusteného masla na potretie
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
na panvicu si dáme 3 lyžice masla a necháme ho rozpustiť..potom k nemu pridáme strúhanku a opražíme ju do zlatista.
2. Krok
Umyte jablká, ošúpajte a odstráňte jaderník. Nakrájajte jablká na tenké plátky a tie vložte do misky, pokvapkajte citrónovou šťavou a zamiešajte ich spolu s cukrom a vanilkovým cukrom.
3. Krok
Na čistú utierku si dáme prvý plát závinového cesta a potrieme ho maslom..Potom položíme druhý plát cesta..Tiež potrieme maslom, a rozsypeme polovicu strúhanky s tým že okraje cesta asi 2 cm si necháme čisté..
4. Krok
teraz dáme vrstvu jabĺk, nezabudneme na voľný okraj, a jablká posypeme orechmi a hrozienkami. Pokvapkáme maslom..
5. Krok
Závin za pomoci utierky zvinieme..s tým, že si okraje cesta ktoré sme vynechali preložíme..Viď foto pod receptom.
6. Krok
takto pripravenú štrúdľu si opatrne prenesieme na plech vyložený s papierom na pečenie, a potrieme ju maslom..Urobíme aj druhú štrúdľu..
7. Krok
Vložíme ich do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme do zlatista..20 - 30 minút..Upečenú necháme vychladnúť nakrájame na plátky a posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5218 videní