Nebíčko
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 57 g masla
- 125 ml vody
- 62 ml oleja
- 30 g kakaa
- 150 g práškového cukru
- 140 g polohrubej múky
- 60 ml bieleho jogurtu
- 1 vajce
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička octu alebo citrónovej šťavy
- Tvarohová pena:
- 250 g jemného tvarohu
- 200 ml smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
- Vanilkový krém:
- 3 žĺtky
- 300 ml mlieka
- 50 g cukru
- 20 g hladkej múky
- 20 g škrobu
- 1 vanilkový cukor
- Čokoládový krém:
- 300 ml mlieka
- 50 g cukru
- 20 g škrobu
- 20 g hladkej múky
- 150 g čokolády podľa vašej chuti alebo 3 lyžice nutalla
- Šľahačková vrstva:
- 2 smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukre
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnčeka si dáme maslo, olej vodu a kakaový prášok a na malom plameni miešame kým sa maslo nerozpustí..Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť..
2. Krok
Do inej misky si preosejeme práškový cukor a múku, a potom vmiešame vychladnutú kakaovú zmes a dobre premiešame..
3. Krok
Potom vmiešame vajíčko, premiešame a pridáme aj jogurt, znovu premiešame a a nakoniec pridáme sódu a citrónovú šťavu alebo lyžičku octu..
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 21 x 29 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút.
5. Krok
Tvarohový krém pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie s cukrom a s vanilkovým cukrom, potom pridáme tvaroh a dobre prešľaháme..Krém odložíme do chladničky..
6. Krok
Mlieko si dáme zahriať..Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme múku a škrob..Tenkým prúdom za stáleho miešania vlejeme mlieko do žĺtkovej zmesi a prelejeme nazad do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Ten prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.. Po vychladnutí prešľaháme šľhačom aby sa krém stal nadýchaným a odložíme do chladničky..
7. Krok
Takisto si pripravíme čokoládový krém, len s tým rozdielom, že do hotového uvareného krému vmiešame na menšie kúsky nalámanú čokoládu alebo nutelu, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť..po vychladnutí prešľaháme aby sa krém stal nadýchaným..
8. Krok
Ideme zostaviť zákusok..Na vychladnutú piškótu najskôr rozotrieme tvarohový krém, dáme na 15 minút do mrazničky, potom čokoládový krém, opäť mraziak, a na záver vanilkový krém..Takto dáme do chladničky na 1 hodinu..na záver vyšľaháme šľahačky s vanilkovými cukrami , a rozotrieme šľahačkovú vrstvu..Vrch prizdobíme nastrúhanou čokoládou ...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2244 videní