Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini veterníčky s čokoládovo vanilkovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mini veternicky.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:retetemerisor.ro
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
Mini choux a la creme 2.jpg
Zdroj:retetemerisor.ro
Mini choux a la creme 1.jpg
zdroj:retetemerisor.ro
reklama:

Suroviny

  • 2 šálky vody
  • 125 g masla
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 6 vajec
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 125 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 4 žĺtka
  • vanilková esencia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pohár ako odmerku som použila 200 ml.. Na oheň si dáme hrniec s vodou, maslom a so štipkou soli..Keď sa maslo rozpustí vo vode, pridáme všetku múku a intenzívne miešame až kým sa cesto nestane homogénnym..Malo by sa začať odliepať od dna . Potom odstavíme a necháme vychladnúť..Potom po vychladnutí začneme cesto šľahať a po jednom pridávame vajíčka..Po každom pridaní vajca poriadne premiešame.nakoniec pridáme vanilkovú esenciu..Potom cesto dáme do cukrárskeho vrecka a dáme v ňom asi na 15 minút do chladničky..

2. Krok

Na plech na pečenie potiahnutý s papierom tvoríme vreckom kôpky asi 2 cm od seba..

3. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 15 minút pri tejto teplote bez toho aby sme otvárali dvierka..potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme ešte 15 minút..Po upečení vyberieme z rúry a necháme ochladnúť..Potom zrežeme vrchnáčik aby sme veterníčky naplnili..

4. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním žĺtkov so štipkou soli, a cukru a potom pridáme trochu mlieka a rozmiešame múku v tejto zmesi....Ostatné mlieko dáme variť a keď už pomaly vrieť odstavíme a vmiešame múčnu zmes so žĺtkami..Vrátime na oheň a na miernom plameni uvaríme hustý krém..

5. Krok

Po uvarení krém rozdelíme na 2 časti..Do jednej okamžite vmiešame čokoládu nalámanú na menšie kúsky a poriadne ju rozmiešame kým sa nerozpustí..Do druhej vmiešame maslo a vanilkovú esenciu a taktiež dobre vymiešame.

6. Krok

Krémy si dáme do cukrárskych vreciek a nastriekame striedavo tak, aby vyzerali naše veterníčky krásne..potom ich prikryjeme zrezanou čiapočkou a posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.6 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24165 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.