- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vegan
- Hrachové guličky
Hrachové guličky
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500g hrach suchý žltý
- soľ nerafinovaná
- vňať petržlenová čerstvá
- vňať koriandrová čerstvá (nemusí byť)
- cesnak
- olej slnečnicový na vyprážanie
- 1 kg múka špaldovä hladká (môžete skombinovať aj s celozrnnou)
- soľ nerafinovaná
- 1 bal. droždie sušené
- 5 PL biely sójový jogurt
- voda teplá podľa potreby
- ľadový šalát
- paradajky
- uhorka šalátová
- jogurt biely sójový
- cibuľa červená
Postup prípravy
1. Krok
PLACKY: Suché som premiešala v mise spolu, pridala jogurt a dolievala vodu. Nepoužila som všetkú múku, asi 600g a potom som pri miesení a váľkaní podsypávala, takže to kg som aj minula. Miešala, miešala a miesila. Prikryla som utierkou a nechala odstáť hodinku. Zatiaľ som pripravila hrachovú zmes
2. Krok
GULIČKY: Hrach je potrebné deň vopred namočiť do vody. Zvyknem vodu aj meniť a hrach potom riadne prepláchnuť. Do mixéra som dala scedený hrach, vňať, soľ a nastrúhaný cesnak a vymixovala. Uvedené množstvo som vymixovala na trikrát. Zmes som dala odstáť do chladničky a zatiaľ pripravila zeleninu.
3. Krok
Zeleninu nakrájame.
4. Krok
Dresing pripravíme z jogurtu s cibuľou najemno nakrájanou. Môžete si dochutiť podľa seba. Dáme zachlaiť do chladničky.
5. Krok
Z hrachovej zmesi som pripravila guličky. Vyšlo mi 26 kusov. Boli trocha väčšie, takže kľudne výjde 30 ks určite. Keď robím z polovičnej dávky, iba z 250g hrachu, mám 16. Guličky som v nádobe dala opäť do chladničky a zatiaľ sa pustila do placiek.
6. Krok
Keďže kuchynská linka bola "malá" na toto množstvo, použila som stolík s gumenným obrusom. Poriadne som ho umyla a začala. Cesto po vyklopení z nádoby som najprv jemne premiesila, malo krásne bubliny a potom rozdelila na menšie kôpky. Rúru som dala poriadne vyhriať na 280°C a dala do nej plech hore nohami ;-) Placku som vždy rozvaľkala iba jednu a dala hneď piecť. Neboli tenké, aby sa mohli nafúknuť a následne plniť. Stačí z jednej strany asi 3 minútky a podľa potreby obrátiť a už len chvíľočka. Placky som dávala d utierky a nechala prikryté, aby boli stále teplé. Keď boli všetky placky hotové, pustila som sa do guliek.
7. Krok
Do rozhorúčeného oleja som ich dala vypražiť a ukladala som na servítky, aby odsali prebytočnú mastnotu. Spratala som kuchyňu, poumývala stôl a mohlo sa obedovať.
8. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7170 videní