- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečené sladkokyslé bravčové rebierka
Pečené sladkokyslé bravčové rebierka
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1800 g bravčových rebierok
- Soľanka:
- 950 ml vody
- 50 ml soli
- Glazúra:
- 1 lyžica kukuričný škrob
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice sladkej chilli omáčky
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice jablčného octu
Postup prípravy
1. Krok
Zo soli a vody pripravíme studenú soľanku a ponoríme do nej rebierka. Pridajte bobkový list, nakrájanú papriku a klinčeky. Voľne prikryté a vložte do chladničky na 1-2 dni. V priebehu tohto procesu obraciame rebrá niekoľkokrát. Pred pečením sceďte marinádu.
2. Krok
Položíme rebrá na plech na pečenie potiahnutý alobalom. Plech vložíme do rúry predhriatej na 170°C a pečieme 1 hodinu. Počas pečenia si pripravte glazúru.. Zmiešame všetky ingrediencie do hrnca, dáme na plameň a varíme, za stáleho miešania, až do zahustenia. Odstráňte z tepla.
3. Krok
Z rúry vyberieme rebrá a každú porciu zabalíme do samostatnej fólie.Vráťte ich do rúry a zvyšujte teplotu na 190 °C. Pečieme asi pol hodiny. Potom skontrolujte mäkkosť, otvorte alobal a rebrá namažte glazúrou.
4. Krok
Teplotu v rúre zvyšujeme na 200°C a pečieme ďalších 5-10 minút, až kým nedosiahneme zlatohnedú farbu. Podávame s čerstvou alebo nakladanou zeleninou. Vhodná bude horčica alebo chren..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
963 videní