Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nepečený koláč s lesným ovocím a tvarohom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny kolac s lesnym ovocim a tvarohom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:mediterran.cafeblog.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min

Tip: Na forme veľmi záleží..Pokiaľ používate starú tortovú formu ktorá je z kovu, vyložte ju papierom na pečenie ..Kov ma nepeknú vlastnosť, že odovzdáva , najmä mliečnym výrobkom svoju pachuť

reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 100 g masla
  • 200 g čokoládových sušienok (napr Bebe dobré ráno,Derby)
  • Na tvarohovú penu:
  • 4 plátky želatíny
  • 140 ml smotany na varenie
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 140 g trstinového cukru
  • nastrúhaná kôra z polovice pomaranča
  • 4 lyžice pomarančovej šťavy
  • 400 g malín
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Na omáčku:
  • 250 g lesnej ovocnej zmesi
  • 3 lyžice pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • Na ozdobu lesné ovocie
  • Práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V kastróliku si rozpustíme maslo a vsypeme doň rozmixované sušienky na strúhanku.Premiešame a zmesou vyložíme dno tortovej formy alebo menšieho plechu.Rovnomerne utlačíme s pohárom s rovným dnom.

2. Krok

Želatínu dáme do misky a zalejeme ju trochou studenej vody..takto ju necháme napučať.Do menšieho kastrólika si dáme smotanu na varenie privedieme takmer k varu, potom smotanu odstavíme a po jednom do nej vmiešame vyžmýkanú želatínu.Necháme mierne vychladnúť.

3. Krok

Tvaroh, cukor a pomarančovú kôru a šťavu spolu vymiešame dohladka. Primiešame mierne ochladnutú smotanu a maliny.

4. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľahajte nie veľmi dotuha a zľahka vmiešajte k tvarohu.Vylejte na sušienkový základ a aspoň 3 hodiny nechajte v chladničke tuhnúť..Najlepšie cez noc.

5. Krok

Lesnú zmes vymixujeme s pomarančovou šťavou a s cukrom, a až do podávania necháme v chladničke.

6. Krok

Pred podávaním nakrájame na porcie a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, pridáme pár kúskov ovocia ..Môžete zľahka poprášiť práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3732 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.