- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečený koláč s lesným ovocím a tvarohom
Nepečený koláč s lesným ovocím a tvarohom
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Tip: Na forme veľmi záleží..Pokiaľ používate starú tortovú formu ktorá je z kovu, vyložte ju papierom na pečenie ..Kov ma nepeknú vlastnosť, že odovzdáva , najmä mliečnym výrobkom svoju pachuť
Suroviny
- Základ:
- 100 g masla
- 200 g čokoládových sušienok (napr Bebe dobré ráno,Derby)
- Na tvarohovú penu:
- 4 plátky želatíny
- 140 ml smotany na varenie
- 500 g mäkkého tvarohu
- 140 g trstinového cukru
- nastrúhaná kôra z polovice pomaranča
- 4 lyžice pomarančovej šťavy
- 400 g malín
- 250 ml smotany na šľahanie
- Na omáčku:
- 250 g lesnej ovocnej zmesi
- 3 lyžice pomarančovej šťavy
- 2 lyžice trstinového cukru
- Na ozdobu lesné ovocie
- Práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
V kastróliku si rozpustíme maslo a vsypeme doň rozmixované sušienky na strúhanku.Premiešame a zmesou vyložíme dno tortovej formy alebo menšieho plechu.Rovnomerne utlačíme s pohárom s rovným dnom.
2. Krok
Želatínu dáme do misky a zalejeme ju trochou studenej vody..takto ju necháme napučať.Do menšieho kastrólika si dáme smotanu na varenie privedieme takmer k varu, potom smotanu odstavíme a po jednom do nej vmiešame vyžmýkanú želatínu.Necháme mierne vychladnúť.
3. Krok
Tvaroh, cukor a pomarančovú kôru a šťavu spolu vymiešame dohladka. Primiešame mierne ochladnutú smotanu a maliny.
4. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľahajte nie veľmi dotuha a zľahka vmiešajte k tvarohu.Vylejte na sušienkový základ a aspoň 3 hodiny nechajte v chladničke tuhnúť..Najlepšie cez noc.
5. Krok
Lesnú zmes vymixujeme s pomarančovou šťavou a s cukrom, a až do podávania necháme v chladničke.
6. Krok
Pred podávaním nakrájame na porcie a prelejeme omáčkou z lesného ovocia, pridáme pár kúskov ovocia ..Môžete zľahka poprášiť práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3506 videní