- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Parížske špice
Parížske špice
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto:
- 150 g hladkej múky
- 150 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 vajce
- citrónová kôra
- Parížsky krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g čokolády
- Poleva:
- 300 g čokolády na varenie
- 30 g Cery
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime ..Podľa potreby dáme do chladničky v potravinárskej fólii a necháme 10 - 15 minút..
2. Krok
cesto potom rozvaľkáme a vykrajujeme podľa veľkosti papierových košíčkou kolieska ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút..
3. Krok
Krém pripravíme tak, že zahrejeme smotanu a potom do nej pridáme nalámanú čokoládu ktorú v šľahačke rozmiešame..dáme do chladničky najlepšie na noc ..Na druhý deň vyšľaháme kým krém nieje pevný..Krém dáme do cukrárskeho vrecka a na sušienky nastriekame do špicu..
4. Krok
Takto dáme na pár minút do mraziaka nech sa krém zachladí..Rozpustíme si čokoládu s cerou a dobre premiešame..necháme mierne vychladnúť a potom namáčame špice..Takto necháme zatuhnúť a osadíme do papierových košíčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5396 videní