- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Karamelové rezy s vanilkovým krémom
Karamelové rezy s vanilkovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 80 g trstinového karamelového cukru (viď obrázok nižšie ak nevieš aký to je.)
- 80 g kryštál cukru
- 60 ml vody + 2 polievkové lyžice
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 100 ml oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica kyslej smotany
- 475 - 500 g hladkej múky podľa potreby
- Vanilkový krém:
- 750 ml mlieka
- 250 g cukru
- 300 g masla
- 7 lyžíc hladkej múky
- 1 vanilkový struk alebo 1 vanilková esencia
- Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžica oleja
- 4 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Dajte 80 g cukru a 2 polievkové lyžice vody do hrnca a na miernom ohni zahrievame, až kým cukor nie je karamelizovaný. Pridajte 60 ml vody a nechajte povariť na miernom ohni, kým sa karamel neroztopí. Potom nechajte tento sirup vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme 2 vajcia spolu s 80 g karamelového cukru spolu so sáčkom vanilkového cukru. Pridáme olej, karamelový sirup a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Medzi štádiá, do ktorých pridávame múku, pridáme aj smotanu.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 3 časti, a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu 22 x 33..najlepšie sa vám bude piecť plát na dne plechu, resp...z druhej strany na papieri na pečenie.
4. Krok
pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C každý plát samostatne asi 10 minút..
5. Krok
krém si pripravíme tak, že dáme variť asi polovicu mlieka s vyškriabaným vanilkovým strukom, s cukrom..v ostatnom mlieku rozmiešame múku , a keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding..Ten necháme mierne vychladnúť a ešte do teplého ale nie do horúceho vmiešame maslo a necháme úplne vychladnúť..Najlepšie pár hodín, alebo cez noc.
6. Krok
na druhý deň, alebo po pár hodinách krém poriadne prešľahajte ručným šľahačom.
7. Krok
Pláty naplníme krémom a na vrch dáme čokoládovú polevu , ktoré si pripravíme vo vodnom kúpeli vymiešaním všetkým ingrediencií do hladka Okrem práškového cukru..Tým zasypeme ešte horúcu čokoládovú polevu. Je dobré keď rezy postoja pár hodín aby pláty zmäkli..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1310 videní