- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Karamelovo kávové toliare
Karamelovo kávové toliare
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 3 bileka
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžička pomarančovej šťavy
- 3 lyžice silného espressa
- 200 g mletých mandlí
- 50 g strúhanky
- 1 lyžička instantnej kávy
- tortové oblátky
- Karamelový krém:
- 200 g bielej čokoládovej polevy alebo bielej čokolády
- 100 g cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 150°C..pripravíme si dva plechy na pečenie, vyložíme ich papierom.na plechy si porozkladáme kolieska , ktoré si povykrajujeme z tortových oplátok..
2. Krok
Pripravíme si teplý a studený vodný kúpeľ..
3. Krok
V horúcom vodnom kúpeli šľaháme bielká s cukrom do pevného snehu..Potom primiešame pomarančovú šťavu a kávu..Zmes šľaháme kým nieje pevná s lesklá..
4. Krok
Zmes prenesieme do studeného vodného kúpeľa a tam vmiešame mleté mandle a strúhanku.
5. Krok
Zmes si dáme do cukrárskeho vrecka alebo za pomoci dvoch lyžičiek robíme na oblátky kôpky.Každú kôpku pred pečením ešte posypeme instantnou kávou..pečieme asi 25 - 30 minút.
6. Krok
medzitým si do šľahačky nalámemne bielu čokoládu a zahrejeme ju..Na panvici skaramelizujeme cukor, potom vmiešame rozpustenú čokoládovú zmes..Všetko ešte povaríme kým sa nám zmes neprepojí a odstavíme.Necháme úplne vychladnúť.
7. Krok
Po vychladnutí krém vyšľaháme a preložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou..Každú sušienku ozdobíme trochou krému..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
709 videní