- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkové Dunajské vlny
Jablkové Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 250 g masla alebo Hery
- 340 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice mlieka
- 2 jablká
- Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 800 ml mlieka
- 250 g masla alebo margarínu
- 8 lyžíc cukru
- 150 g čokolády na varenie
- 125 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Maslo alebo margarín si na miernom plameni necháme rozpustiť a potom vychladnúť..Vyšľaháme si vajcia s cukrom do peny..Múku si zvlášť v miske premiešame s práškom do pečiva.
2. Krok
Teraz k zmesi budeme striedavo pridávať rozpustené maslo a po lyžiciach múčnu zmes.
3. Krok
Cesto ktoré nám vzniklo si rozdelíme na dve časti..Do jednej pridáme kakao a mlieko..
4. Krok
Pripravíme si plech 22 x 27 a vyložíme ho s papierom na pečenie alebo vymastíme a pomúčime..Na dno dáme najskôr svetlé cesto, a potom naň cesto tmavé.Na tmavé cesto budeme ukladať štvrťky ošúpaných jabĺk zbavených jaderníkov..
5. Krok
Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme ho cca 35 minút.
6. Krok
Pripravíme si puding z mlieka cukru a pudingového prášku..Uvarený necháme vychladnúť..Potom doň vmiešame maslo a vyšľaháme dohladka..
7. Krok
Nakoniec pripravíme čokoládovú polevu.Zahrejeme smotanu , odstavíme ju a pridáme k nej nalámanú čokoládu..Dobre premiešame a necháme mierne vychladnúť..Potom navrstvíme na krém a dáme zákusok do chladničky na pár hodín..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1933 videní