Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medový zákusok s orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
licutamarin.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g medu
  • 130 g mletých vlašských orechov
  • 450 g hladkej múky 00
  • 70 g masla
  • 75 g hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 25 ml rumu ako náhradu použite mlieko
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • múka na podsypanie
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 550 ml smotany na šľahnie
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Poleva:
  • 120 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med vážime priamo v miske, v ktorej budeme miesiť. Pridajte dve celé vajcia, soľ a cukor. Miešajte, kým nevznikne pena. Pridajte mäkké maslo,a miešajte kým nie je dobre začlenené do krému, potom postupne pridajte mleté orechy, rozmiešajte špachtľou a jednu tretinu múky predtým zmiešajte s jedlou sódou. Pridajte rum a vanilkovú esenciu, potom zvyšok múky. Špachtľu necháme bokom a rýchlo miesime rukami cesto, ktoré sa stane homogénnym a dobre zaceleným, ale celkom mäkkým. Cesto vložíme mikroténového vrecka a necháme ho niekoľko hodín alebo aj celú noc v chladničke.

2. Krok

Na pracovnú dosku si dáme múku a cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Na doske si necháme iba jeden kus, s ktorým budeme pracovať, a ostatné zostanú v chladničke. z valčekom vyvaľkáme plát približne v rozmeroch 20x30 cm a hrúbke 3-4 mm. plát za pomoci valčeka prenesieme na nízky plech vyloženýs papierom na pečenie. Plát popicháme vidličkou po celom povrchu. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 7-10 minút kým nezíska plát zlatohnedú farbu. Varovanie! Pláty môžu horieť rýchlo, ak nie sú pod dozorom. Tak isto pokračujeme so zvyšnými 3 kusmi cesta.

3. Krok

Kým nám pláty vychladnú pripravíme si krém..Najskôr si vyšľaháme šľahačku do tuha, Pridáme mascarpone a práškový cukor s vanilkovou esenciou.

4. Krok

Zákusok zostavte nasledujúcim spôsobom: Položte jeden plát na plech a naň rozotrite tretinu krému, ktorý uhladíte a prikryjete ďalším plátom.toto zopakujeme a posledný plát pritlačíme ..Zabalíme všetko do potravinárskej fólie a odložme do chladničky na niekoľko hodín najlepšie na noc.

5. Krok

Príprava polevy..Najskôr si rozpustíme bielu čokoládu. Zahrejeme smotanu a pridáme na kúsky nalámamnú čokoládu..necháme v teplej smotane 2 minúty a potom dobre rozmiešame..Nanesieme na povrch zákuska.Potom rozpustíme tmavú čokoládu a za pomoci kornútika urobíme čiary ktoré roztiahneme špáradlom.pracujeme rýchlo kým nieje biela čokoláda ztuhnutá..

6. Krok

necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1153 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.