- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Hrnčeková bábovka pre úplných začiatočníkov
Hrnčeková bábovka pre úplných začiatočníkov
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
- Bábovka bude nadýchaná , keď s cukrom vyšľaháme osobitne žĺtky a z bielkov ušľaháme sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do cesta.
- Oku bude lahodiť mramorová bábovka. Oddelíme asi tretinu cesta do misky a vmiešame lyžicu kakaa..Obe cesta dáme postupne po lyžiciach do pripravenej formy a ešte ho môžeme zavíriť vo forme špajdlou.
- Príjemná obmena tohoto cesta vznikne , keď časť múky nahradíme strúhaným kokosom, alebo pomletými orechmi.
- A ešte jedna delikatesa.Na dno formy , ktorú si najskôr vymažeme tukom a vysypeme strúhankou dáme nasekané vlašské orechy. Zalejeme ich najskôr svetlým a potom tmavým cestom, do ktorého môžete ešte pridať kúsky nasekanej čokolády.
- Tento jednoduchý recept môže byť aj základom na prípravu sladkého chlebíčka, alebo srnčieho chrbta, či mafinov.
- Ak do bábovky pridáte za hrsť hrozienok, sušených brusníc alebo kúsky čokolády pripravíte múčnik snov.
Suroviny
- 3 vajcia
- 1/2 - 1 hrnček cukru (podľa toho ako máte radi sladké)
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou..Rúru zahrejeme na 160°C ..Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej.Postupne pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva ktorú si preosejeme..Všetko dobre premiešame..Hladké cesto vylejeme do formy a vložíme do prehriatej rúry..Pečieme asi 40 minút dozlatista..Prvých 20 minút rúru neotvárame..Upečenú bábovku vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6494 videní