- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kysnuté koláčiky so syrom ricotta
Kysnuté koláčiky so syrom ricotta
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 1 sušené droždie
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 85 g masla
- 3 lyžice kyslej smotany
- 160 ml mlieka
- štipka soli
- Plnka:
- 250 g syru ricotta
- 4 - 5 lyžíc mascarpone alebo jemného tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice vanilkového pudingu
- 6 lyžíc práškového cukru
- trochu citrónovej kôry
- za hrsť mrazených čučoriedok
- ďalej potrebujeme vajíčko na potretie
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešajte so suchým droždím a s cukrom..Pridajte rozpustené maslo, vajce a kyslú smotanu,a polovicu mlieka..Hákom začneme miesiť..Postupne pridávame ostatné mlieko, štipku soli a ďalej miesime..Podľa potreby môžete pridať ešte trochu mlieka..cesto by malo byť mäkké a jemné..Nie však riedke..
2. Krok
Cesto po vymiesení prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť 1 hodinu..
3. Krok
Kým cesto kysne pripravíme si plnku..Všetky zložky na plnku vymiešame do hladkej zmesi..
4. Krok
Plech si vyložíme s papierom na pečenie..Cesto prenesieme na pracovnú plochu ktorú si pomúčime a vyvaľkáme ho na 2 cm..Vykrajovátkom 8 cm priemer vykrojíme párny počet koliesok, kde z polovice urobíme menším vykrajovátkom s priemerom 5 cm do stredu koliesko..Potom na plný kruh položíme koliesko a trochu ho prstami pritlačíme..Striedky ktoré nám zostali opäť zmiesime..a proces zopakujeme..
5. Krok
Stred vežičiek ktoré sme vytvorili naplníme plnkou z ricotty a do stredu dáme pár bobúľ čučoriedok..Takto necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť potom potrieme okraje rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhrietej rúre na 180°C asi 20 minút dozlatista..Po upečení necháme ochladnúť a pred podávaním poprášime práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
747 videní