Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nemáte droždie? Pripravte si ho doma..

Drozdie.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

V posledných týždňoch po vyhlásení mimoriadnej situácie , je nedostatkom okrem dezinfekčných prostriedkov, rúšok či múky aj nedostatok droždia..

V nákupných centrách nieje dostať ani organické ale ani sušené droždie..

Určite viete že si okrem kvásku môžete pripraviť aj droždie..

Proces je rýchlejší a toto droždie je naozaj podobné tomu klasickému..

Môžete z neho piecť chlieb, pečivo , koláče..

Množstvo pripravené z tejto dávky zodpovedá 50 g klasického droždia.

Drozdie 676x451.jpg
www.mindmegette.hu

Budete potrebovať:

  • 1 dl nepasterizovaného piva
  • 1 lyžicu múky
  • 1 lyžičku cukru

Všetko spolu premiešajte a nechajte pri izbovej teplote stáť cez noc..

Droždie zo zemiakov

Čo potrebujeme na výrobu domáceho droždia?

  • 500 g zemiakov
  • 60 g cukru
  • 2 PL piva
  • voda

Uvarené zemiaky v šupke očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle..pridáme k nim trochu vody (1 dcl) a premiešame aby nám vznikla hustejšia kaša..

Potom vmiešame cukor, ktorý si rozmiešame opäť v troche vody..Vmiešame k zemiakom tento cukrový sirup a necháme na teplom mieste 2 hodinky .

Primiešame pivo a necháme na teplom mieste počas noci kysnúť.

Treba však myslieť na to , že tieto kvasnice sú hotové až za 24 hodín..Preto treba myslieť dostatočne dopredu pred pečením..

Tieto kvasnice sa dajú množiť ďalej..Už vám treba potom znovu

  • 500 g uvarených a pretlačených zemiakov
  • 60 g cukru
  • 60 g múky
  • kvasnice ktoré vám zostanú

Cukor, múku a kvasnice premiešajte so zemiakmi.

Zmes natlačte do uzatvárateľnej nádoby, nechajte pôsobiť dve hodiny na teplom mieste a následne uchovajte v tme a chlade.

Používať ich môžete za 3 – 4 dni.

Na jeden kilogram múky vám stačí polievková lyžica domácich kvasníc.

Z poslednej lyžice, ktorá vám ostane si môžete vyrobiť novú zásobu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.