Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nemáte droždie? Pripravte si ho doma..

Drozdie.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

V posledných týždňoch po vyhlásení mimoriadnej situácie , je nedostatkom okrem dezinfekčných prostriedkov, rúšok či múky aj nedostatok droždia..

V nákupných centrách nieje dostať ani organické ale ani sušené droždie..

Určite viete že si okrem kvásku môžete pripraviť aj droždie..

Proces je rýchlejší a toto droždie je naozaj podobné tomu klasickému..

Môžete z neho piecť chlieb, pečivo , koláče..

Množstvo pripravené z tejto dávky zodpovedá 50 g klasického droždia.

Drozdie 676x451.jpg
www.mindmegette.hu

Budete potrebovať:

  • 1 dl nepasterizovaného piva
  • 1 lyžicu múky
  • 1 lyžičku cukru

Všetko spolu premiešajte a nechajte pri izbovej teplote stáť cez noc..

Droždie zo zemiakov

Čo potrebujeme na výrobu domáceho droždia?

  • 500 g zemiakov
  • 60 g cukru
  • 2 PL piva
  • voda

Uvarené zemiaky v šupke očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle..pridáme k nim trochu vody (1 dcl) a premiešame aby nám vznikla hustejšia kaša..

Potom vmiešame cukor, ktorý si rozmiešame opäť v troche vody..Vmiešame k zemiakom tento cukrový sirup a necháme na teplom mieste 2 hodinky .

Primiešame pivo a necháme na teplom mieste počas noci kysnúť.

Treba však myslieť na to , že tieto kvasnice sú hotové až za 24 hodín..Preto treba myslieť dostatočne dopredu pred pečením..

Tieto kvasnice sa dajú množiť ďalej..Už vám treba potom znovu

  • 500 g uvarených a pretlačených zemiakov
  • 60 g cukru
  • 60 g múky
  • kvasnice ktoré vám zostanú

Cukor, múku a kvasnice premiešajte so zemiakmi.

Zmes natlačte do uzatvárateľnej nádoby, nechajte pôsobiť dve hodiny na teplom mieste a následne uchovajte v tme a chlade.

Používať ich môžete za 3 – 4 dni.

Na jeden kilogram múky vám stačí polievková lyžica domácich kvasníc.

Z poslednej lyžice, ktorá vám ostane si môžete vyrobiť novú zásobu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.