Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávový zákusok s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kavovy zakusok s cokoladou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gustoase.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
  • Krém:
  • 200 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica Amaretta
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice cukru
  • 4 g želatíny v prášku
  • Sirup:
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml tekutej silenej kávy
  • 2 lyžice rumu (alebo amaretta)
  • Na ozdobu:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička instantnej kávy (prášok)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy dáme celé vajcia..Pridáme štipku soli a vyšľaháme..Potom vmiešame cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom pridáme aj instantnú kávu a potom po častiach primiešame do vaječnej zmesi.

2. Krok

Miešame kým nám nevznikne homogénne cesto.To vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút.Po upečení necháme na plechu úplne vychladnuť.

3. Krok

Krém: Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom a s kakaom..Namočíme si želatínu do 30 ml vody a necháme ju napučať..

4. Krok

Do hrnčeka si dáme šľahačku a zahrejeme ju..Do smotany pridáme nalámanú čokoládu , a za stáleho miešania čokoládu na miernom plameni rozpustíme..Potom vmiešame vaječnú zmes a miešame kým nám krém nezhustne..Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.Potom do zmesi vmiešame želatínu a amaretto.Krém prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

na vychladnutú piškótu najskôr najeme sirup..ten si pripravíme rozvarením 200 ml kávy do ktorej pridáme amaretto a nalámanú čokoládu..Necháme mierne zatuhnúť .-.Potom navrstvíme krém,a nakoniec šľahačku ktorú si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a 1 lyžičkou nesca prášku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7997 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.