- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karamelová torta
Karamelová torta
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Korpus: 4 ks vajcia
- 160 g cukor práškový
- 200 g múka polohrubá
- 1 ks prášok do pečiva
- 1+1 dcl horúca voda + olej
- 1 PL kakaový prášok
- Krém: 2 ks salko karamelové
- 375 g maslo
- z 1 ks citrónová šťava
Postup prípravy
1. Krok
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame hladkú hmotu.
2. Krok
Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej hmote.
3. Krok
2/3 vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy na pečenie 26 cm. Do 1/3 hmoty pridáme kakao, dobre premiešame a vmiešame do 2/3 bledej piškóty a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 st., kým nie je korpus upečený - test so špajdlou, a torta sa krásne oddeľuje od formy.
4. Krok
Zatiaľ si vyšľaháme salco s maslom do hladkého krému, pridáme šťavu z citróna . Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky zachladiť.
5. Krok
Korpus vyklopíme z formy, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus prekrojíme, aby sme mali 3 časti.
6. Krok
1. plát natrieme džemom, naň karamelovú plnku, Položíme 2. plát, tiež natrieme džemom, naň karamelovú plnku, natrieme krémom
7. Krok
založíme 3. plát a nahrubo natrieme krémom. Aj boky potrieme krémom.
8. Krok
všetko okrem vrchu potreieme čokoládovými ozdobami...
9. Krok
na vrch som dala šlahačku a do nej jahôdky
10. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13931 videní